وبلاگ

5 علت روشن شدن چراغ چک خودرو

روشن شدن چراغ چک خودرو

چرا چراغ چک ماشینت روشن شده؟ 5 علت + تشخیص

به دنبال مکانیک در نزدیکی خود برای نگهداری یا تعمیر هستید؟ اتو سرویس مغازه را برای شما به ارمغان می آورد. 

چراغ چک خودرو به چه معناست؟

چراغ چک موتور (CEL) یک چراغ اخطار است که وقتی کامپیوتر خودرو (واحد کنترل موتور) مشکلی در موتور یا سیستم کنترل آلایندگی احساس کند، نشان میدهد. مشکل می تواند هر چیزی باشد مانند : شل شدن دریچه گاز، خرابی کاتالیزور یا سنسور اکسیژن و …

این چراغ به صورت موتور زرد رنگ ظاهر می شود که ممکن است با یک «Check Engine» یا پیام مشابه در برخی خودروها همراه باشد.اگر چراغ چک چشمک زن به جای چراغی که به طور پیوسته روشن می شود یا همراه با اخطار قرمز “Stop” ، نشان دهنده یک مشکل جدی است و ممکن است مشکلاتی مانند خاموشی موتور و …  را در پی داشته باشد که باید به سرعت برطرف شود.

در حالی که چراغ چک موتور ممکن است همراه با مشکلات دیگری مانند راندمان سوخت پایین و کاهش عملکرد موتور روشن شود،در حالی که مشکل اصلی گاهی اوقات هیچ علامتی ندارد و عیب یابی مشکل میشود.

بیایید ببینیم چه چیزهایی می تواند منجر به چنین وضعیتی شود که در ادامه توضیح خواهیم داد

ثبت نام در خبرنامه

5 دلیل احتمالی که چراغ چک ماشین شما روشن است اما ماشین خوب کار می کند

در اینجا پنج دلیل رایج وجود دارد که می تواند این چراغ هشدار را بدون هیچ نشانه ی قابل توجهی روشن کند:

1. شل شدن دریچه گاز

شل بودن دریچه گاز می تواند چراغ چک موتور را روشن کند و به بخارات سوخت اجازه دهد تا به جو فرار کنند. از بین رفتن بخارات سوخت می تواند باعث شود سنسور فشار مخزن گاز سیگنال نشتی تبخیری را به ECU ارسال کند.

دریچه گاز نامناسب همچنین باعث می شود گرد و غبار و کثیفی وارد مخزن سوخت شوند که می تواند به انژکتورهای سوخت آسیب برساند. برای اینکه بدانید شل بودن دریچه گاز دلیل روشن شدن چراغ موتور شماست، سعی کنید آن را سفت کنید – اگر چراغ بعد از چند ثانیه خاموش شد، مقصر را گرفتار کرده اید!

2. سنسور اکسیژن معیوب

سنسورهای اکسیژن بخش مهمی از سیستم اگزوز خودرو شما هستند. سنسور اکسیژن بالادست (سنسور O2) به ECU کمک می کند تا سوخت را برای احتراق تنظیم کند. سنسور O2 پایین دست با نظارت بر میزان اکسیژن نسوخته در گاز خروجی، کارایی مبدل کاتالیزوری را پیگیری می کند.

یک سنسور O2 معیوب در پایین‌دست می‌تواند بدون ایجاد علائم قابل‌توجه دیگری منجر به روشن شدن چراغ چک موتور شود.

3. سوپاپ گردش گاز اگزوز (EGR).

سوپاپ EGR میزان خروج گاز اگزوز به موتور را کنترل می کند. گاز خروجی با کاهش دمای احتراق به کاهش درصد انتشار NOx کمک می کند. بسته شدن سوپاپ EGR می تواند منجر به چراغ چک موتور شود در حالی که ممکن است ماشین شما بدون هیچ مشکلی کار کند.

4. خرابی رایانه داخلی(ECU)

مشکلی در واحد کنترل موتور خودروی شما همچنین می‌تواند گاهی منجر به چراغ چک موتور بدون هیچ علامت دیگری شود. سیم‌کشی آسیب‌دیده بین هر یک از سنسورها و ECU نیز می‌تواند چراغ چک Check Engine را ایجاد کند.

5. نوع سوخت نادرست

اگر موتور برای سوزاندن آن سوخت طراحی نشده باشد، درصد بالایی از اتانول یا متانول در سوخت می تواند چراغ Check Engine را در خودروی شما فعال کند. اگر به طور تصادفی خودروی بدون سوخت خود را با سوخت فلکس پر کنید، ممکن است این اتفاق بیفتد. این نوع سوخت متفاوت از بنزین معمولی می سوزد و باعث می شود سنسور اکسیژن سیگنال خطا را به ECU منتقل کند.

در مرحله بعد، ما به شما کمک می کنیم تا با استفاده از یک ابزار اسکن، به علت واقعی پشت چراغ Check Engine برسید.

چگونه چراغ چک ماشین را بررسی کنیم؟

برای خواندن کد مشکل ثبت شده توسط ECU شما به یک اسکنر Onboard Diagnostics (OBD II) نیاز دارید. اگر اسکنر OBD II ندارید، می توانید تشخیص کد خطای Check Engine Light را توسط متخصصی مانند اتوسرویس دریافت کنید.

در اینجا مراحلی وجود دارد که باید دنبال کنید:

1_حتما موتور را خاموش کنید.
2_پورت OBD-II را در زیر داشبورد قرار دهید. به طور کلی در نزدیکی ستون فرمان وجود دارد.
3_یک اسکنر OBD II را به پورت وصل کنید.
4_دستورالعمل های روی صفحه اسکنر را در مورد موقعیت کلید احتراق دنبال کنید.
5_اطلاعات مورد نیاز را در صورت درخواست اسکنر وارد کنید، به عنوان مثال، شماره شناسایی خودرو (VIN)، نوع موتور و غیره.
6_اسکنر چند سیستم مانند موتور/قطعه نیرو، گیربکس، ترمزها و غیره را نمایش می‌دهد. هر سیستم را برای کدهای فعال و معلق بررسی کنید.
7_کد خطای نمایش داده شده توسط اسکنر را تفسیر کنید.

اما اگر مسائل دیگری هم وجود داشت، چه می‌توانست باشد؟

در اینجا عواملی وجود دارد که می تواند چراغ چک موتور را همراه با علائم قابل توجهی مانند مصرف سوخت ضعیف و عملکرد موتور کاهش دهد:

 

1_شمع رسوب‌شده: شمع‌هایی که با روغن، کربن یا مایع خنک‌کننده موتور پوشانده شده باشند، نمی‌توانند جرقه مورد نیاز برای احتراق مخلوط هوا و سوخت را تحویل دهند. این امر منجر به احتراق ناقص موتور می شود که منجر به مصرف سوخت ضعیف و چشمک زدن چراغ چک موتور می شود.

چرا چراغ چک ماشین روشن است؟ اتو سرویس

2_سیم های شمع آسیب دیده(وایر): اگر خودروی قدیمی با سیستم جرقه زنی توزیع کننده دارید، سیم های شمع خراب می تواند دلیلی برای چراغ هشدار باشد. آنها می توانند در اثر حرارت یا سایش موتور آسیب ببینند.

3_گرفتگی مبدل کاتالیزوری: یک مبدل کاتالیزوری ممکن است به دلیل رسوبات روغن، دوده و آب مسدود شود و کارایی آن را کاهش دهد و بر جریان گازهای خروجی اثر بگذارد. خرابی مبدل کاتالیزوری می تواند منجر به شتاب کند، مصرف سوخت بد، همراه با چراغ چک موتور شود.

4_سنسور جریان هوای جرمی معیوب: سنسور جریان هوای کثیف (سنسور MAF) میزان هوای ورودی به موتور را اشتباه می خواند. این باعث می شود که ECU مقدار سوخت مورد نیاز را به اشتباه پیش بینی کند. نتیجه می‌تواند چراغ بررسی موتور، استارت‌های دشوار، کاهش راندمان سوخت و مشکلات عملکرد موتور باشد.

5_خرابی کویل احتراق: یک کویل احتراق معیوب، ولتاژ بالا مورد نیاز شمع را در زمان مناسب تامین نمی کند. این می تواند منجر به اشتعال موتور شود که با چشمک زدن CEL و مصرف سوخت ضعیف مشخص می شود.

سوالات متداول در مورد چراغ چک ماشین
در اینجا پاسخ به سه سؤال رایج در مورد این چراغ هشدار وجود دارد:

1. آیا می توانید با چراغ چک موتور روشن رانندگی کنید؟
پاسخ هم بله و نه است!

اگر چراغ هشدار کهربایی رنگ است و به طور پیوسته روشن می شود، همچنان می توانید ماشین خود را برانید، اما بهتر است سریعاً آن را توسط مکانیک بررسی کنید تا بعداً از تعمیرات گران قیمت جلوگیری کنید. قبل از رفتن به مکانیک، باید مسیر دریچه گاز را نیز بررسی کنید تا مطمئن شوید که شل نیست.

اگر متوجه چراغ چک موتور قرمز یا چشمک زن شدید، به این معنی است که ماشین شما مشکل جدی دارد و نباید بیشتر از این با آن رانندگی کنید. در این صورت، باید آن را به یک مرکز خدمات تخصصی خودرو بکسل کنید.

چرا چراغ چک ماشین روشن است؟ اتو سرویس

2. کدهای رایج همراه چراغ چک موتور چیست؟
چراغ چک موتور روی داشبورد شما ممکن است در اثر خطای ثبت شده از طریق کدهای زیر فعال شود:

P0100-P0199: مربوط به اندازه گیری سوخت و هوا (سنسور MAF، سنسور فشار مطلق منیفولد و غیره) و سنسورهای اکسیژن
P0200-P0299: مربوط به مدار انژکتور سوخت
P0300-P0399: مربوط به احتراق ناقص موتور یا کویل های احتراق
P0400-P0499: مربوط به سیستم انتشار (مبدل کاتالیزوری، سنسور EGR و غیره)

3. چه زمانی دیدن چراغ چک موتور طبیعی است؟
چراغ چک موتور همراه با سایر چراغ‌های داشبورد ظاهر می‌شود که هنگام استارت زدن خودرو، کلید استارت را در وضعیت «روشن» قرار می‌دهید. این برای اطمینان از اینکه نور کار می کند و نسوخته است. با این حال، پس از روشن شدن موتور باید خاموش شود.

این چراغ هشدار همچنین زمانی که کلید احتراق پس از تلاش ناموفق برای راه اندازی موتور به حالت “روشن” باز می گردد، روشن می شود. زمان دیگری که چراغ چک موتور را دریافت می کنید، زمانی است که موتور روی ماشین دنده دستی شما متوقف می شود. تا زمانی که دوباره موتور را روشن نکنید روشن می ماند.

چراغ چک موتور نشانگر اصلی مشکلی در موتور یا سیستم آلایندگی خودرو شما است. بهتر است هر زمان که این چراغ هشدار روی داشبورد شما ظاهر شد، وسیله نقلیه خود را توسط یک مکانیک حرفه ای بازرسی کنید تا از آسیب جدی جلوگیری کنید.

ما یک سرویس تعمیر خودرو سیار هستیم که می‌توانیم مشکلات مربوط به چراغ چک ماشین را دقیقاً در مسیر شما تشخیص داده و برطرف کنیم!

با ما تماس بگیرید تا تکنسین های متخصص ما به بهترین نحو به چراغ های داشبورد خودرو و سایر مشکلات رسیدگی کنند.

علت روشن شدن چراغ چک خودرو

چراغ چک ماشین

Check Engine

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *